Örömmel jelentjük be a Semmelweis HELP megjelenését, a kisgyermekes szülőknek szánt új mobil- és webalkalmazást, amelynek megálmodója, a több mint 250 éves Semmelweis Egyetem, a régió vezető orvosi egyetemének kommunikációs igazgatóhelyettese.

A mai naptól elérhető az Apple App Store, a Google Play Store, illetve a dedikált weboldalon keresztül az új megoldás melynek célja, hogy a szülőknek segítséget nyújtson gyermekük tüneteinek azonosításában és azok súlyosságának felmérésében.

A Semmelweis HELP elemzi a szülők által megadott tüneteket, a szoftver személyre szabott ajánlásokat ad, és megfelelő ellátási lehetőségeket javasol, például otthoni kezelést, háziorvos felkeresését vagy súlyosabb eseteknél sürgősségi ellátás, illetve a mentőszolgálat segítségének igénybevételét.

Az alkalmazás emellett betekintést nyújt a megadott tünetek alapján megállapított lehetséges betegségekbe és azok ajánlott gyógymódjaiba, így biztosítva, hogy a szülők megalapozott döntéseket hozhassanak gyermekük egészsége érdekében.

A Mondriaannál elkötelezettek vagyunk az olyan megoldások létrehozása iránt, amelyek valóban javítják felhasználóink életét. A kezdeti megbeszélések alkalmával nagy lelkesedéssel, az egészségügyi rendszer számos problémájára szerettünk volna egyszerre megoldást nyújtani.

A Product Discovery workshop módszertanunknak, valamint az egyetemi partnereink útmutatásának köszönhetően azonban felismertük annak fontosságát, hogy egy konkrét problémára összpontosítsunk, és arra egy egyedi megoldást nyújtsunk.

Azzal a céllal, hogy enyhítsük a kisgyermekes szülők aggodalmait és bizonytalanságait, erőfeszítéseinket egy átfogó, ugyanakkor felhasználóbarát alkalmazás kifejlesztésére irányítottuk, amelynek célja, hogy megszüntesse a megbízhatatlan általános egészségügyi információk online keresésének szükségességét. Ezt egy megbízható és orvosok által jóváhagyott megoldással helyettesítjük, amely a gyermek konkrét állapotára szabott ajánlásokat ad.

Az egyik legnagyobb kihívás, amellyel a fejlesztési folyamat során találkoztunk, a hatalmas mennyiségű akadémiai orvosi tudás digitális megoldássá történő lefordítása volt. Célunk volt továbbá, hogy együtt építsük és digitalizáljuk a gyermekgyógyászok és az egyetem kommunikációs szakemberei által létrehozott tudásbázist.

Ez az ambiciózus vállalkozás közel 7000 órányi munkát igényelt 15 Mondriaan kollégától. A kiterjedt orvosi tudás aprólékos rendszerezésével és strukturálásával, valamint a Semmelweisszel való partnerségünk eredményeként egy olyan hozzáférhető platform jött létre, amely pontos és megbízható információkkal látja el a szülőket, áthidalva az orvosi szakemberek és az érintett gondozók közötti szakadékot.

Új szoftvermegoldásunk megjelenésével izgatottan járulunk hozzá a gyermekgyógyászati ellátás fejlődéséhez és a magyar egészségügyi ökoszisztéma digitális átalakulásához.

A Mondriaan a következő csapatokkal és képességekkel járult hozzá a projekt sikeréhez:

  • Mobilfejlesztés (iOS, Android)
  • Webfejlesztés (webes alkalmazás, admin felület, felhő alapú háttértár)
  • Minőségbiztosítás
  • Digitális tanácsadás, és technológiai tervezés architektúra, design

A következő cikkünkben a Semmelweis HELP kulisszái mögé tekintesz be.

Google Play

App Store

Semmelweis HELP